معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت اعلام کرد که اولویت ثبت نام اولیه در بانک، ملاک اعزام از بین زائران حج 99 برای حج پیش رو خواهد بود.
در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، اعلام شد با توجه به تصمیم عربستان مبنی بر برگزاری حج، ارتباط با دستگاههای همکار و تشکیل کمیسیون های تخصصی برای تسهیل اعزام زائران ایرانی آغاز شده است.
آقای اکبر رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت دراین باره افزود: ازمیان بیش از 74 هزار زائری که در سال 99 ثبت نام وهزینه خود را واریز کرده اند اولویت ثبت نام اولیه دربانک، ملاک اعزام برای حج 1401 خواهد بود.
بگفته وی طبق اخبار و اطلاعات دریافتی، از سهمیه یک میلیون نفری که برای حج آینده تعیین شده است 150 هزار نفراز حجاج داخل و 850 هزار نفر از خارج عربستان در مناسک حج تمتع حضورخواهند داشت.
آقای سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت هم سه شرط پذیرش حجاج را زیر 65 سال بودن، واکسیناسیون با واکسن های مجاز اعلام شده از سوی عربستان وگواهی آزمایش منفی ابتلا به کرونا عنوان کرد.
وی افزود: درحال پیگیری هستیم تا دعوتنامه حج را هرچه زودتردریافت کنیم تا وضعیت حج آینده و سهمیه حجاج ایرانی برای ادای مناسک حج روشن و یادداشت تفاهم فی مابین هم امضاء شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با بیان اینکه خداوند شرط استطاعت برای حج را توانایی جسمی و مالی قرار داده است، اعلام شرط سنی از سوی عربستان برای ادای واجب الهی را تعجب برانگیز خواند چون با این شرط افراد سالم زیادی از انجام حج در امسال محروم می شوند.
وی گفت: اختصاص سهمیه 150 هزار نفری برای زائران داخل عربستان و850 هزار نفر برای بیش ازیک میلیارد مسلمان جهان با منطق هر هزار نفر یک نفر سازگاری ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین ازهمگان خواست تلاش کنند بهترین خدمات را برای زائرانی ایرانی که به حج مشرف می شوند، ارائه نمایند.
در این جلسه همچنین تصریح شد زائرانی که برای حج ثبت نام کرده اند درصورتی که تاکنون دوره واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده اند هرچه سریعتر اقدام نمایند و از واکسن های مورد تایید عربستان تزریق کنند.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت از اجرای عتبات نوروزی و روند اعزام زائران در ماه مبارک رمضان به عراق گزارش داد و تصریح کرد: با تشکیل کارگروههای مختلف و استفاده از نقطه نظرات نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت تلاش خواهد شد که اشکالات و آسیب های اعزام زائران به عتبات عالیات که شناسایی شده است رفع شود.