پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

نكاتي كه زائران سفر اربعين بايد بدانند.

نكاتي كه زائران سفر اربعين بايد بدانند.
زمان صدور گذرنامه، ارائه خدمات مرزي به زائران، تامين امنيت، چگونگي اخذ رواديد كارواني و ... نكاتي است كه زائران سفر اربعين بايد بدانند.
با توجه در پيش بودن ماه محرم، صفر و نيز ازدياد سفر زائران به سرزمين عراق براي ديدار حرم امام مظلوم شيعيان و ياران باوفايشان، دفتر سخنگوي ناجا گزارش مبسوطي از كم و كيف سفر به عتبات عاليات را جهت آگاهي عموم مردم ارائه كرده است.

براي اينكه رويداد عظيم اربعين حسيني در كمال برنامه ريزي، امنيت و... برگزار شود و زائران نهايت بهره مندي از اين سفر معنوي را داشته باشند، تاكنون جلسات متعددي با ارگان‌ها و سازمان‌هاي مرتبط جهت هماهنگي و برگزاري هر چه باشكوه تر اربعين حسيني تشكيل شده است.

چندي قبل، ستاد اربعين با حضور دستگاه‌هاي ذيربط در وزارت كشور برگزار و راهكارهايي جهت بهتر برگزار شدن كنگره عظيم اربعين امسال و رفع معايب و مشكلات سال قبل اعلام شد؛ همچنين جلساتي با كشور عراق در اين رابطه برگزار شده است.

آماده شدن 3 روزه گذرنامه
براي سهولت و تسريع امور زائراني كه قصد سفر به عراق را دارند حداكثر ظرف 72 ساعت از زمان تحويل مدارك به دفاتر پليس +10 براي صدور گذرنامه وقت لازم است.

البته بايد خاطر نشان مي‌شود؛ پليس مهاجرت و گذرنامه همانند سنوات گذشته با تمام توان و ظرفيت در خدمت زائران اربعين حسيني خواهد بود و در صورت ازدحام و شلوغي زياد، بنا بر صلاحديد مسئولان ذيصلاح،خدمات رساني همانند سال گذشته در روزهاي تعطيل هم صورت مي‌پذيرد.

گذرنامه‌ها را تمديد كنيد
اين مهم را بايد در نظر داشت؛كساني كه قصد سفر به كربلا و نجف را دارند؛ هر چه زودتر اقدام به گرفتن گذرنامه كنند البته منعي نيز براي خروج زوار ايراني به عراق در صورتي كه گذرنامه آنها معتبر باشد، وجود ندارد.

معمولا دولت‌ها يكسري ملاحظاتي براي مدت اعتبار گذرنامه اتباع خارجي كه به كشور آنها وارد مي‌شوند، در نظر دارند كه دولت عراق هم از اين قاعده مستثني نيست؛ پيشنهاد مي‌شود دارندگان گذرنامه ايراني كه مدت اعتبار گذرنامه شان كمتر از 6 ماه است، براي تعويض گذرنامه‌هاي خود اقدام كنند.

اين در حالي است كه هزينه گذرنامه نسبت به سال قبل افزايش نداشته و ميزان افزايشي كه در رسانه‌ها اعلام شده، مربوط به گذرنامه‌هاي صادره كنسولي است؛ همچنين مبلغ عوارض خروج، نسبت به سال گذشته تغييري نكرده است.

به زائران توصيه مي‌شود به صورت گروهي مسافرت كنندتا سفر مطلوب و ايمن تري را پيش رو داشته باشند اما سفر انفرادي نيز امكان پذير است.

بدون گذرنامه خدماتي ارائه نمي‌شود
بي شك خروج از كليه مبادي مرزي صرفاً با در دست داشتن اصل گذرنامه و رواديد معتبر مقدور است و هيچ گونه خدماتي به كساني كه فاقد گذرنامه و رواديد هستند، ارائه نخواهد شد و اينكه افراد مي‌توانند با كارت ملي و... از كشور خارج شوند، صحت نداشته و شايعه اي بيش نيست.

از طرف ديگر در اربعين امسال پيش بيني شده براي جلوگيري از بروز هر گونه ازدحام و شلوغي صف؛ در مرز شلمچه، گيت‌ها، افزايش يابد؛ براي خدمات رساني بهتر به زوار و جلوگيري از افزايش ازدحام آنها، نيروي انتظامي‌با بكارگيري حداكثري كاركنان در مرز و نيز تمام توان و ظرفيت خود آماده خدمت رساني به زائران عزيز است.

البته با آموزش كاربران در مرزها و همچنين افزايش سطح آگاهي زائران در مبادي ورودي و خروجي به صورت اطلاع رساني در قالب بنر و بروشور، شبكه‌هاي اجتماعي و... از بروز شلوغي‌هاي نا به جا، پيشگيري‌هاي لازم را خواهيم داشت.

مرزهاي زمين و هوايي، ميزبان زائران
علاوه بر اينكه در صورت برقراري پرواز توسط شركت‌هاي هواپيمايي منعي براي اعزام زائران به صورت هوايي وجود ندارد؛ تردد زائران كنگره عظيم اربعين از مبادي ورودي و خروجي مرزهاي زميني مهران – شلمچه و چزابه، قطعي است.

با توجه به اينكه بخش عمده اي از بار مسافري به مرز زميني مهران اختصاص مي‌يابد؛ پيشنهاد مي‌شود زائران گرامي‌جهت سهولت در تردد از مرزهاي ديگر از جمله مرز زميني شلمچه استفاده كنند.
البته بايد تاكيد كنيم؛علي رغم برخي از مواردي كه اين روز‌ها مطرح مي‌شود،تا اين لحظه هيچ تصميمي در خصوص خروج زوار اربعين حسيني با استفاده از خودروهاي شخصي خود به سمت كشور عراق گرفته نشده است.

تلاش پليس براي تامين حداكثري امنيت زائران
پليس با استفاده از همه نيروها و امكانات و تجهيزات خود در راستاي تامين امنيت مرز‌ها و زائران تلاش مي‌كند تا سفري امن و ايمن را در پيش داشته باشند؛ افزايش گيت و افسران كنترل گذرنامه در مرز و نيز كنترل و دقت بيشتر در نحوه ورود و خروج زائران از تهديدات احتمالي جلوگيري مي‌شود.

در مرزهاي زميني مهران و چزابه تعداد گيت‌ها يا ايستگاه‌هاي ايست بازرسي نسبت به سال گذشته افزايشي نداشته است؛ البته گيت‌هاي موجود در آن دو مرز جوابگو هستند و در مرز زميني شلمچه با افتتاح سالن جديد مسافري خيلي از مشكلات رفع خواهد گرديد.

لازم به ذكر است، به منظور اطلاع رساني دقيق در خصوص اخبار و اطلاعات مربوط به اربعين حسيني و در جريان قرار گرفتن زائران از روند امور، طرحي به عنوان "راديو اربعين" وجود داردكه در صورت راه اندازي،اطلاع رساني دقيق و در كنار آن از ساير منابع و رسانه‌هاي گروهي و شبكه‌هاي مجازي اطلاع رساني خواهد شد.

توصيه‌هاي پليس به زائران عتبات عاليات
- از تحويل گذرنامه و مدارك هويتي و كارت ملي به افراد ناشناس در هنگام اعزام به عتبات عاليات، جدا پرهيز شود؛ در صورت مفقود شدن مدارك مذكور، مراتب را در اولين فرصت به مراجع ذيصلاح اعلام و تقاضاي المثني كنند تا ضمن پيشگيري از سوءاستفاده احتمالي افراد سود جو، مسئوليتي متوجه زائر عزيز نشود.

- در حفظ و نگهداري اسناد مسافرتي از جمله گذرنامه، رواديد، قبض عوارض خروج از كشور، بليط تردد و... دقت داشته باشند و از همراه داشتن گذرنامه جز در موارد ضروري اجتناب كنند.

- با توجه به اينكه صدور گذر نامه المثني به جاي گذرنامه مفقود و مخدوش مستلزم بررسي و انجام تشريفات اداري طولاني است لذا زائران بايستي در حفظ و نگهداري آن نهايت دقت را داشته باشند.

- هنگام ثبت نام جهت تورهاي سياحتي و اعزام به عتبات عاليات، صرفاً از آژانس‌هاي معتبر سياحتي و زيارتي كه داراي مجوز سازمان حج و زيارت مي‌باشند، استفاده شود.

- زائران به تاريخ اعتبار گذرنامه و "درج " ورود و خروج از كشور هنگام تردد از مرزهاي زميني كشور،(بالانس امهار تردد)،دقت لازم را داشته باشند.

- در حفظ و نگهداري"مانيفست"بيانيه‌هاي پخش شده بين زائران عتبات عاليات و رواديدهاي دسته جمعي كوشا باشند.

- هوشياري و دقت نظرمسافران و زوار عتبات عاليات به هنگام مسافرت به خارج از كشور مانع از بروز اتفاقات ناگوار مي‌شود البته از به همراه داشتن زيور آلات، ارز اضافي، مدارك شخصي و... خودداري كنند.

- برخي از كشورهاي عربي قرصهاي اعصاب، فنوباربيتال، واليوم و... را مواد مخدر تلقي كرده و مانند مصرف كنندگان مواد مخدر با حاملين آنها برخورد قانوني مي‌گردد.

- قابل ذكر است؛ كساني كه در خارج از كشور مرتكب اعمال خلاف قانون از قبيل سرقت،كلاهبرداري،خريد و فروش مواد مخدر، ولگردي، فساد اخلاقي و ساير اعمال خلاف شئونات اسلامي‌مي‌شوند، از خروج مجددشان جلوگيري خواهد شد.

- به زائران عزيز توصيه مي‌شود: احترام به قوانين بين المللي و الزامات داخلي ساير كشورها، از جمله توجه به علايم و تابلوهاي هشدار، عدم عكسبرداري از مناطق طبقه بندي شده كشور مقصد و... را در نظر داشته باشند.

- همراه داشتن شماره تماس شخصي، آدرس، تلفن سفارت و نمايندگي‌هاي سياسي جمهوري اسلامي ايران در كشور مقصد، ضروري است.

- زائران محترم هر چه بيشتر رعايت بهداشت فردي و اجتماعي در هنگام برقراري ارتباط با بيگانگان را رعايت كنند تا از انتقال بيماري‌هاي غير بومي و واگير جلوگيري شود البته به منظور تهيه سوغاتي و هدايا حتما از فروشگاه‌هاي معتبر خريداري و از پذيرش بسته و چمدان اشخاص ديگر جدا خودداري شود.

دفتر سخنگوي ناجا در خاتمه تاكيد كرد: هيچ عنوان خروج زائران بدون گذرنامه امكان پذير نيست و در صورت خروج غير قانوني علاوه بر امكان دستگيري در كشور مقابل در هنگام برگشت نيز با مشكلات جدي در مرز روبرو خواهند شد.
مدیر سایت امتیاز به خبر :