شنبه 03 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

تخميني درباره درآمد عربستان از حج و عمره

تخميني درباره درآمد عربستان از حج و عمره
به تازگي نتايج تحقيقي كه توسط دانشگاه «ام القري» درباره درآمدهاي عربستان سعودي از متن و حاشيۀ مراسم حج و عمره به دست مي‌‌آيد، انتشار يافته است.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني شبكه العالم، اين تحقيق نشان مي‌دهد كه درآمدهاي بخش‌هاي مختلفي كه در برگزاري مناسك حج دخالت دارند، از جمله موسسات حمل و نقل و بنگاه‌هاي تجاري، به مرور زمان وارد اقتصاد عربستان شده و در افزايش تقاضاي عمومي نقش دارد.

بر اساس اين تحقيق بزرگ‌ترين تاثير حج در بخش املاك و مستغلات است، چرا كه ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزينه‌هاي حجاج صرف مسكن مي‌شود و همين درآمد در ‌‌نهايت بر افزايش فعاليت بخش مسكن و املاك در مكه مكرمه تاثير مي‌گذارد.

حج همچنين آثار اقتصادي بر ساير بخش‌ها مثل اشتغال، حمل و نقل و اشياي زينتي و هديه و سوغاتي نيز دارد.

يكي ديگر از نتايج حج افزايش پرداخت‌ها و ذخاير خارجي عربستان است زيرا در فصل حج درخواست ريال سعودي به طور قابل ملاحظه‌اي توسط حاجيان افزايش مي‌يابد كه اين خود منبع درآمد اصلي و مهم اين كشور از ارزهاي خارجي به شمار مي‌رود.

زيد الرماني يك تحليل‌گر اقتصادي در اين زمينه مي‌گويد: حج نقش مهمي در حل مشكلات اقتصادي مسلمانان دارد همچنان كه به تجارت معناي جديدي در اين سرزمين مقدس مي‌بخشد زيرا وجود حاجيان باعث افزايش تقاضا و متعاقبا افزايش عرضه مي‌شود و تجار امكان ديدار با يكديگر و آشنايي با توليدات همه كشورهاي اسلامي را پيدا مي‌كنند و امكان تبادل اين توليدات مهيا مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد واردات عربستان در فصل حج تمتع و عمره در سال ۲۰۱۲ به بيش از ۶۲ ميليارد ريال سعود (شانزده و نيم ميليارد دلار) رسيد و ۱۲ ميليون حاجي به سرزمين وحي مشرف شدند.

روزنامه اليوم چاپ عربستان نيز از قول ناديه باعشن كار‌شناس اقتصاد و رئيس دانشكده تجارت و اقتصاد در شمال جده نوشت: اگر از اين منبع درآمد به خوبي استفاده شود، درآمد حاصل از آن با درآمد حاصل از فروش نفت برابري خواهد كرد.

مدیر سایت امتیاز به خبر :