رفتارهایی که زائران حج تمتع باید از آنها پرهیز کنند
- 18 مرداد 1393
- 19:58
- حج تمتع
- 0 دیدگاه
-
کمتر از یک ماه به آغاز اعزامهای حج امسال فرصت باقی است و احترام به قوانین و مقررات کشور میزبان یکی از الزامات سفری توأم با آرامش و بیدردسر برای حجاج و عمرهگزاران اعزامی به سرزمین وحی است.
کمتر از یک ماه به آغاز موسم حج سال جاری باقیمانده است و طبق اعلام رئیس سازمان حج و زیارت اولین گروه از زائران خانه خدا 14 شهریور به سرزمین وحی پرواز میکنند.
احترام به قوانین و مقررات کشور میزبان یکی از الزامات سفری توأم با آرامش و بی دردسر برای حجاج و عمره گزاران اعزامی به سرزمین وحی است اما بعضاً مشاهده می شود، نبود آگاهی و رعایت این مقررات و قوانین و بی توجهی به تفاوتهای فرهنگی میان دو ملت مشکلاتی را برای زائران، عوامل کاروان و ستادهای عملیاتی سازمان حج و زیارت در عربستان ایجاد کرده و موجب اتلاف وقت زائران و از دست رفتن فرصتهای معنوی سفر شده است.
علی رغم آنکه در جلسات آموزشی کاروانها و همایشهای متمرکز آموزشی-توجیهی عمره گزاران و حجاج بر موضوعات فوق تأکید میشود اما متأسفانه بعضاً شاهدیم جدی نگرفتن تذکرات و توصیهها مشکلاتی را برای زائران سرزمین وحی ایجاد کرده است.
از این رو بهتر است پارهای از رفتارها را که مبادرت به انجام آنها در حرمین شریفین یا قبرستان بقیع، منجر به آزار و دستگیری یا زندانی شدن حجاج و زائران میشود، مورد توجه ویژه زائران قرار گیرد:
*توزیع هرگونه کتاب، نشریه، دعا و امثال آنها در حرمین شریفین
*صحبت کردن با زائران غیر ایرانی به قصد ارشاد و تبلیغ
*نگاه غضبناک، بحث و مشاجره با مأموران سعودی
*خواندن نماز فرادا در هنگام برگزاری نماز جماعت در حرمین شریفین
*عکسبرداری و فیلمبرداری به هنگام اقامه نماز
*سجده بر مهر و امثال آن
*زنگ خوردن تلفن همراه هنگام برگزاری نماز جماعت و مکالمه با آن
*گذاشتن قرآن مجید بر روی زمین
*بریدن یا کشیدن نخ پرده خانه کعبه
*بوسیدن و تبرک جستن به در و دیوار یا آستان مقدس حرم شریف نبوی(ص) و مرقدهای مطهر ائمه مظلوم بقیع(ع)
*گرفتن کفش به سمت مرقد مطهر رسول گرامی اسلام(ص) و خلفا در مسجدالنبی(ص)
*روشن کردن شمع در حرم شریف نبوی(ص) و بقیع
*توزیع شیرینی، شکلات، بیسکویت و نذورات (حتی دادن یک شکلات به کودکان)
*ورود غیر مجاز به طبقات برج ساعت که در کنار مسجدالحرام واقع شده است
*سیگارکشیدن در محوطه های حرمین شریفین
*انداختن آب دهان در حرمین شریفین و بقیع
*برداشتن پول، گوشی یا هرگونه شیء (متعلق به دیگران) از روی زمین خصوصاً هنگام طواف
*تلصیق (زائران مرد در هنگام طواف مراقب باشند تا حتی المقدور بدن آنان با بانوانی که جلوی آنان قرار می گیرند تماس پیدا نکند. معمولاً دستگیری به این اتهام در کنار حجر الاسود که از شلوغی خاصی برخوردار است اتفاق میافتد و اثبات اینکه شما محرم خود را جهت استلام حجر الاسود همراهی نمودهاید، امری دشوار است)
*هم صحبت شدن با زنان غیر ایرانی
امیدواریم زائران خانه خدا با آگاهی از این موارد بتوانند حداکثر استفاده را از این سفر معنوی ببرند و در عملیات حج امسال هیچ یک از موارد فوق در زائران ایرانی سرزمین وحی به چشم نخورد.