جمعه 02 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

ساخت اقامتگاه در مدینه برای مقابله با افزایش قیمت مسکن/بکارگیری مدیران و عوامل مجرب در سفرهای عتبات

ساخت اقامتگاه در مدینه برای مقابله با افزایش قیمت مسکن/بکارگیری مدیران و عوامل مجرب در سفرهای عتبات

رئیس سازمان حج و زیارت در همایش دو روزه کارشناسی حج و زیارت در مشهد مقدس از بکارگیری مدیران و عوامل اجرایی مجرب در سفرهای عتبات، ساخت اقامتگاه برای زائران در مدینه در راستای مقابله با بحران افزایش هزینه مسکن در حج و عمره در سالهای آتی و چاره اندیشی برای پروازهای عمره استان هایی که در فصل زمستان بدلیل شرایط جوی با مشکل مواجه می شوند، خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، 'سعید اوحدی' در همایش دو روزه کارشناسی حج و زیارت که با هدف بررسی وضعیت پیشرفت برنامه های حوزه حج و زیارت پیش از ظهر امروز چهار شنبه 28 خرداد در مشهد الرضا برگزار شد، گفت: همدلی میان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بسیار پربرکت و به نفع زائران خدمات گیرنده و ناشی از یک اعتقاد و تفکر قلبی است.

وی برگزاری این همایش کارشناسی را در مقطع فعلی که عملیات عمره رو به پایان است و اعزام عتبات نیز که چون روال سالهای گذشته در آستانه ماه مبارک رمضان برای بازنگری و اصلاح خدمات متوقف می گردد و بزودی عملیات عظیم و سنگین تمتع آغاز خواهد شد، فرصت مناسبی برای بهبود سطح خدمات و عامل نگاه به جلو دانست.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: جنس کار ما مدیریت بحران و همراه با تنوع فعالیت های اجرایی است که قاعدتاً مشورت و مشارکت دادن افکار مختلف و آسیب شناسی و توجه به نقد ها و ایجاد فضای شنوایی و نقدپذیری را می طلبد که سفرهای استانی برای آشنایی با نقطه نظرات کارگزاران زیارتی و مردم یک راهکار مهم برای تحقق این امر محسوب می گردد.

مهندس اوحدی افزود: ایجاد شفافیت مالی در حوزه عتبات و شرکت شمسا مورد توجه ماست و تشکیل کمیته کارشناسی عتبات بصورت منظم در شورای عالی مدیریت سازمان یکی از روش های عمیق شدن در مباحث مربوط به سفرهای عتبات می باشد که خوشبختانه آثار خوبی نیز داشته است و همه فعالیت های مرتبط با عتبات همسو و یکنواخت با حج و عمره شده است.

وی اضافه کرد: برای اولین بار قرارداد دقیقی میان سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا تنظیم و امضاء شده و چندین نوبت در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی جایگاه موضوع عتبات و اهمیت آن برای عزیزان بازگو شده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به درجه بندی هتل های عتبات از دیگر اقدامات سازمان حج و زیارت اشاره کرد و گفت: اخیرا 35 هتل بی کیفیت از چرخه خدمات رسانی به زائران ایرانی عتبات حذف گردیده است و بزودی شاهد شکوفایی در این عرصه خواهیم بود.

وی تصریح کرد: از این پس دیدگاه ما این نیست که از مدیران قوی در حج و عمره استفاده کنیم و مدیران تازه وارد را از ابتدا در مسیر عتبات آزمایش کنیم ، بلکه سعی ما این است مدیران و عوامل انسانی در عتبات از میان افراد کارآزموده انتخاب شوند.

مهندس اوحدی بیان کرد: در حوزه عمره ظرفیت اعزام 68 درصد نسبت به عمره گذشته افزایش یافت و قراردادهای عمره آینده را تا پایان ماه مبارک رمضان منعقد خواهیم کرد. البته می دانیم که شتاب تخریب مناطق اطراف حرم در مدینه منوره بیشتر از احداث بناهای جدید است و ممکن است ظرف سالهای آیندهخ از این منظر دچار بحران و افزایش قیمت شویم که قطعا برای آن چاره اندیشی خواهد شد.

وی بیان کرد: یکی از شیوه های مقابله با این رشد قیمت ها ساخت اقامتگاه های بزرگ در مدینه است که کارهای مقدماتی آن با شرکت های معتبر سعودی انجام گرفته که این اقدام دو و نیم سال بطول می انجامد و بدین ترتیب فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با مدیریت جهادی متکی بر امکانات درونی و بهره گیری از ظرفیت های بیرونی در حوزه حج و زیارت محقق خواهد شد.

اوحدی ادامه داد: همچنین یک آشپزخانه مرکزی جدید در مکه احداث و تجهیز می گردد که قرارداد آن منعقد گردیده است.

رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: با مدیریت قیمت تمام شده در زمینه عمره امسال 400 میلیارد تومان صرفه جویی صورت گرفته با این توضیح که 10 روزه شدن سفر تنها 5 درصد هزینه های عمره را کاهش داد.

وی بیان کرد: دستور العمل جدید انتقال اسناد ثبت نامی عمره دست مردم را باز کرد و باعث گشایش زیادی در کار مردم شد.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: در جداول پروازی عمره آتی برای پروازهای استان هایی که در فصل زمستان با تغییرات جوی دچار مشکل می شوند، چاره اندیشی خواهد شد.

رئیس سازمان حج و زیارت ثبت نام حج سال 93 و تکمیل کاروان ها 4 ماه زودتر از سالهای گذشته بسیار مؤثر و باعث آرامش زائران توصیف کرد که فضا و زمان لازم را برای ارائه آموزشها فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه تنها در بخش اسکان حج امسال 18 میلیون دلار صرفه جویی صورت گرفته است، افزود: از طریق کاهش نیروی انسانی و عوامل اجرایی کاروان ها و آشپزخانه های مرگزی امیدواریم یک کاروان جدید حداقل 120 نفره شکل بگیرد.

وی ادامه داد: در حج امسال شاهد اجرای طرح انطباق در حوزه پزشکی حج خواهیم بود که از 60 پزشک زن استفاده خواهد شد. همینطور استقرار درمانگاه شبانه روزی ویژه بانوان اقدامی نو در ارائه خدمات به زائران زن خواهد بود و امسال در حج پزشک معاینه کننده زائران قبل از عزیمت زائران در هتل مدینه و مکهخ مستقر خواهد شد.

مهندس اوحدی از تشکیل کمیته ایام تشریق به عنوان یک پایگاه رفع بحران با چک لیست های مشخص خبر داد که می تواند خدمات لازم را از موسسه مطوفین حجاج اخذ نماید.

وی گفت: از مدیران کاروان ها و مجموعه های حج می خواهیم شورای فرهنگی کاروان ها و هتل ها را جدی بگیرند و اصالت بدهند.

مهندس اوحدی در خاتمه سفرهای استانی را فرصتی برای آشنایی بیشتر با کارگزاران نظرات مردمی دانست و تأکید کرد: این اقدام کاری تشریفاتی نیسن بلکه کاملا کاربردی است و روی مطالب ارائه شده در این جلسات کارشناسی شده و در برنامه ها و تصمیم گیری های سازمان اثرگذار خواهد بود.

وی تشکیل «شرکت توسعه و عمران امید زائر» و «شرکت توسعه سرمایه گذاری مهر و ماه» با هدف بهر گیری از ظرفیت شبکه بانکی کشور و بخش خصوصی در امر توسعه زیرساخت های خدمات دهی به زائران را بسیار موثر و کارساز ارزیابی کرد.

مدیر سایت امتیاز به خبر :