نحوه انتقال عمره گزاران متوفی به ایران
مسئول واحد امداد ستاد مكه گفت: در صورت فوت يكي از زائران اگر خانواده متوفي تمايل به دفن در ايران داشته باشند، پس از مراحلي انتقال انجام ميشود، اين امر در مدينه تا يك ماه طول ميكشد اما در شهر مكه طي يك هفته انتقال...
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، همه ساله زائران بيت الله الحرام توسط سازمان حج و زيارت با قراردادي كه با شركتهاي بيمه گزار منعقد ميكند تحت پوشش بيمهاي قرار ميگيرند؛ همچنين بار زائران گرامي هم تحت پوشش بيمهاي قرار ميگيرد.
عبدالحسن ساكي مسئول واحد امداد و پيگيري ستاد مكه گفت: سازمان حج و زيارت براي بهبود ارتقاي خدمات رساني به زائران بيت الله الحرام، همه ساله قراردادي را با شركتهاي بيمه جهت پوشش بيمهاي زائران منعقد ميكند. در اين قرارداد كه بار زائران را هم شامل ميشود از دو روز قبل از پرواز تا دو روز بعد از پرواز معتمرين تحت پوشش بيمه قرار ميگيرند.
اگر براي زائري مشكلي در خصوص گم شدن بار، تصادف، بيماري و فوت پيش آيد ميتوانند با مراجعه به اين واحد كه در محل ستادهاي مدينه و مكه استقرار دارد نسبت به تكميل فرمهاي مربوطه جهت دريافت غرامت در ايران اقدام كنند.
ساكي افزود: در صورت فوت احدي از زائران اين واحد اقدامات لازم جهت دفن متوفي يا انتقال به ايران را انجام ميدهد.
وي ادامه داد: اگر خانواده زائر همراه متوفي باشند نظرشان را در مورد محل دفن (عربستان يا ايران) اخذ كرده و اگر خانواده متوفي همراهش نباشند ضمن تماس با خانوادهاش پيگيري لازم جهت محل دفن را انجام ميدهيم. زائراني كه در شهر مدينه فوت كنند بعد از تأييد خانواده در قبرستان بقيع و در شهر مكه در قبرستان شهدا با همراهي عدهاي از زائران و همكاران اين واحد پس از انجام غسل خاكسپاري ميشوند.
مسئول واحد امداد و پيگيري ستاد مكه افزود: اگر خانواده متوفي تمايل به دفن در ايران را داشته باشند پس از طي مراحلي، اين اقدام توسط همكاران واحد امداد و پيگيري انجام ميپذيرد.
ساكي ادامه داد: بعد از فوت احدي از زوار مراتب به سفارت جمهوري اسلامي ايران در عربستان طي نامهاي ارسال ميشود و سپس با نامهاي كه سفارت صادر ميكند با نماينده شركت سعودي جهت طي مراحل بعدي، مراجعه به پليس، پزشكي قانوني جده و در نهايت به فرودگاه جده انتقال يافته تا به ايران بازگردانده شود كه اين امر در مدينه داراي پروسه طولانيتري ميباشد و از ۲۰ روز تا يك ماه به طول ميانجامد لكن در شهر مكه با توجه به قوانين حداكثر در طول يك هفته عمل انتقال انجام ميشود. در اين مورد نيز بيمه مبلغي را به عنوان غرامت به خانواده متوفي پرداخت ميكند.
وي اظهار داشت: از وظايف ديگر اين واحد، پيگيري لازم در خصوص دستگيري زائران است. در مواردي كه مدير كاروان يا پليس خبر دستگيري زائري را به اين واحد اطلاع دهد، نماينده اين واحد به سرعت جهت پيگيري علت دستگيري در محل پليس حاضر و موارد لازم را جهت اطلاع زائر يادآور ميشود. اگر مشكل خاصي نباشد زائر پس از چند ساعت آزاد ميشود در غير اين صورت يك شب در بازداشت به سر ميبرد و روز بعد جهت محاكمه به دادسرا منتقل ميگردد كه در دادسرا نيز نماينده اين واحد جهت كمك حضور دارد.
وي افزود: در بحث تصادفات هم به محض مطلع شدن همكاران در بيمارستان حضور يافته و نسبت به طي مراحل قانوني و دفاع از حقوق زائران اقدام ميكند. در نهايت با اخذ نظر زائر در مورد رضايت يا عدم رضايت از فرد خاطي اقدام لازم را در اين مورد انجام ميدهند.
ساكي گفت: با توجه به شرايط بد زندان در عربستان، از زائران عزيز تقاضا داريم تا ضمن رعايت قوانين و مقررات كشور ميزبان نسبت به توصيههايي كه از طرف مديران راهنما و يا واحد اطلاع رساني و روابط عمومي صادر ميشود اهتمام ورزند تا مشكلي براي زائران گرامي به وجود نيايد.