نسيم رحمت الهي بار ديگر پس از ماهها انتظار شروع به وزيدن گرفته است تا غبار گناهان را از دل بندگان بزدايد، نسيم شب قدري كه با ملائكه و روح به حضور حجت الهي ميرسد تا اين رحمت واسعه الهي در زمين گسترده شود.
بار ديگر پس از ماهها انتظار، بهترين شب خدا از راه ميرسد و مردم خداجوي كشورمان خود را براي بهرهبرداري بيشتر از شبهاي قدر آماده ميكنند، شبي كه از هزاران ماه بهتر است و نظيري ندارد و در آن شب تقدير امور سال رقم ميخورد و ملائكه و روح كه اعظم ملائكه است در آن شب به اذن پروردگار به زمين نازل ميشوند و به خدمت امام زمان (عج) مشرف ميشوند و آنچه براي هر كس مقدر شده است بر امام (عج) عرضه ميكنند، خوشا به حال آنان كه بهترين ره توشه را از اين شبها ميبرند.
اعمال شب قدر بر دو نوع است: يكي آنكه در هر سه شب انجام ميشود و ديگر آنكه مخصوص هر شبي است.
- غسل: مقارن غروب آفتاب كه بهتر است نماز عشاء را با غسل خواند.
- دو ركعت نماز: در هر ركعت بعد از سوره «حمد»، ۷ مرتبه سوره «توحيد» بخواند و بعد از فراغ ۷۰ مرتبه «اَستَغفُرِاللهَ وَاَتوبُ اِلَيهِ» و در روايتي است كه از جاي خود برنخيزد تا حق تعالي او و پدر و مادرش را بيامرزد.
- قرآن مجيد را بگشايد و بگذارد در مقابل خود و بگويد: «اَللّهُمَّ اِنّي اَسئَلِكَ بِكِتابِكَ المُنزَلِ وَما فيهِ اسمُكَ الاَكبَرُ واَسماۆُكَ الحُسني وَما يُخافُ وَ يُرجي اَن تَجعَلَني مِن عُتَقائِكَ مِنَ النّار» پس هر حاجت كه دارد بخواهد.
- مصحف شريف را بگيرد و بر سر بگذارد و بگويد:
«اَللّهمَّ بِحَقِّ هذاالقُرآنِ وَبِحَقِّ مَن اَرسَلتَه بِه وَبِحَقِ كُلِّ مومنٍ مَدَحتَهُ فيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيهِم فلا اَحَدَ اَعرَفُبِ بِحَقِّكَ مِنكَ».
ده مرتبه بگويد: بِكَ يا الله
ده مرتبه: بِمُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِعليٍّ
ده مرتبه: بِفاطِمَةَ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ
ده مرتبه: بِالحُسَين ِ
ده مرتبه: بِعليّ بنِ الحُسين
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ
ده مرتبه: بِجَعفَر بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِموُسي بنِ جَعفَر ٍ
ده مرتبه: بِعليِّ بنِ مُوسي
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ
ده مرتبه: بِعَلِيِّ بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ بنِ عَلِيٍّ
ده مرتبه: بِالحُجَّةِ.
پس از اين عمل هر حاجتي كه داري طلب كن.
- زيارت امام حسين (ع): در روايت آمده است كه چون شب قدر ميشود منادي از آسمان هفتم ندا ميكند كه حق تعالي آمرزيد هر كسي را كه به زيارت قبر امام حسين (ع) عليه السلام آمده است.
- احيا داشتن اين شبها: در روايت آمده هر كس احيا كند شب قدر را گناهان او آمرزيده شود، هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگيني كوهها و وزن درياها باشد.
- ۱۰۰ركعت نماز بخواند كه فضيلت بسيار دارد و افضل آن است كه در هر ركعت بعد از سوره «حمد»، ۱۰ مرتبه سوره «توحيد» بخواند.
- اين دعا خوانده شود: «اَللّهُمَّ اِنّي اَمسَيتُ لَكَ عَبدًا داخِرًا لا اَملِكُ لِنَفسي وَاَعتَرِفُ…»
*نگاهي گذرا به اعمال هر شب قدر
شب نوزدهم:
- ۱۰۰ مرتبه «اَستَغفُرِاللهَ رَبي وَاَتوبُ اِلَيه»
- ۱۰۰مرتبه «اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَميرَالمومنينَ»
- دعاي «يا ذَالَّذي كانَ…» خوانده شود.
- دعاي «اَللّهَمَّ اجعَل فيما تَقضي وَ…» خوانده شود.
شب بيست و يكم:
فضيلتش زيادتر از شب نوزدهم است و بايد اعمال آن شب را از غسل، احياء، زيارت، نماز، قرآن بر سر گرفتن، صد ركعت نماز، دعاي جوشن كبير و غيره در اين شب به عمل آورد.
امام صادق (ع) فرمود: تقدير امور و سرنوشتها در شب قدر، يعني شب نوزدهم تحكيم، در شب بيست و يكم امضا و در شب بيست و سوم صورت ميگيرد.
شب بيست و سوم:
شب شريفي است، طبق روايت امام صادق (ع) در اين شب تقديرات ما امضا ميشود، پس بكوشيم با عبادت خاصانه بهترين تقديرات را از او خواسته و تمنا كينم آنچه از خير هست براي ما امضا شود و شرور با نگاه رحمت خداوند مهربان از زندگي ما دفع شوند.