این دستورالعمل شامل الزامات بهداشتی دولت عربستان برای مسافرینی است که در سال 1446 هجری( میلادی 2025) از کشورهای مختلف برای انجام عمره و زیارت حرم شریف نبوی عازم آن کشور عربستان می باشند.
این دستورالعمل شامل الزامات بهداشتی دولت عربستان برای مسافرینی است که در سال 1446 هجری( میلادی 2025) از کشورهای مختلف برای انجام عمره و زیارت حرم شریف نبوی عازم آن کشور عربستان می باشند.
مهمترین موارد مندرج که لازم است کلیه عمره گزاران عزیز کشورمان هنگام ثبت نام در کاروان ها به آن توجه داشته و قبل و حین سفر آن را رعایت نماید به شرح زیر اعلام می گردد.
اطلاع رسانی جامع و کامل مفاد این دستورالعمل به زائرین عزیز عمره گزار و مدیران محترم دفاتر زیارتی و کاروان ها، انجام پذیرد
- واکسیناسیون:
الف) انجام واکسیناسیون مننژیت چهار ظرفیتی (ACWY135) حداقل 10 روز قبل از سفر برای کلیه عمره گزاران بالای یکسال ضروری بوده و می بایست در زمان مناسب انجام و هنگام سفر کارت زرد رنگ آن همراه زائر و در دسترس وی باشد.
تذکر:
افرادی که در سال های قبل واکسن چهار ظرفیتی مننژیت را تزریق نموده اند، درصورتیکه واکسن مذکور از نوع پلی ساکاریدی باشد برای مدت 3 سال و اگر از نوع کونژوگه باشد برای
مدت 5 سال از زمان تلقیح اعتبار دارد. لذا وزارت بهداشت عربستان اعلام نموده که چنانچه نوع واکسن در کارت واکسیناسیون درج نشده باشد، مدت اعتبار آن را 3 سال از تاریخ تزریق واکسن در نظر می گیرد.
ب) توصیه شده تا تمامی عمره گزاران پیش از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون بر علیه بیماری کرونا مطابق دستورالعمل های وزارت بهداشت کشور خود اقدام نمایند
ج) توصیه شده که عمره گزاران پیش از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون آنفلوآنزای فصلی مطابق دستورالعمل های وزارت بهداشت کشور خود اقدام نمایند.
- نکات و توصیه های بهداشتی عمومی:
الف) استطاعت بدنی و عقلی
به عمره گزاران توصیه شده است که می بایست از حداقل استطاعت جسمی و عقلی برخوردار باشند و به بیماری های زیر که سبب ناتوانی انجام اعمال می باشد مبتلاء نباشند:
- نارسائی کلیوی پیشرفته که نیاز به دیالیز خونی یا صفاقی دارد.
- نارسائی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فعالیت بدنی ظاهر می شود.
- بیماری های مزمن ریوی که نیازمند استفاده منقطع یا مستمر از اکسیژن می باشد.
- سیروز کبدی پیشرفته همراه با علائم نارسائی کبدی مانند سیروز، خونریزی واریس و دوره هایی از کاهش یا از دست دادن هوشیاری.
- بیماری های عصبی و روانی شدید که شناخت را مختل می کند و یا با ناتوانی حرکتی شدید همراه است.
- پیری همراه با زوال عقل.
- بارداری در دو ماه آخر و بارداری پرخطر در تمامی مراحل.
- بیماری های عفونی مسری که بر سلامت عمومی جمعیت های انسانی تاثیر می گذارد مثل
سل ریوی فعال و تب های خونریزی دهنده.
- بیمار سرطان فعال که تحت شیمی درمانی می باشد .
ب) بیماری های مزمن:
به عمره گزاران دارای بیماری های مزمن توصیه شده قبل از سفر به مراکز درمانی مراجعه کرده و مدرکی از وضعیت سلامتی خود و میزان کافی از داروهائی که مصرف می کنند را همراه داشته باشند. داروهای همراه زائر می بایست در جعبه و بسته بندی اصلی خود باشند.
- بیماری های عفونی تنفسی و بیماری های منتقله از طریق آب و غذا و ناقلان بیماری:
عمره گزاران و زائرین توصیه شده است تا به نکات بهداشتی زیر را رعایت نمایند:
- پس از سرفه و عطسه و بعد از استفاده از توالت و قبل از آماده سازی و خوردن غذا و پس از لمس حیوانات دست های خود را با آب و صابون یا پاک کننده ها شست و شو دهند.
- هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده و سپس آن را در سطل زباله بیاندازند.
- حین انجام اعمال و در اماکن شلوغ از ماسک استفاده نمایند و زمانی که ماسک خیس شده باشد با ماسک خشک تعویض نمایند.
- از تماس مستقیم با افرادی که علائم بیماری در آنها ظاهر شده خودداری نموده و از وسایل شخصی آنها نیز استفاده نکنند.
- از تماس مستقیم با حیواناتی مانند شتر خودداری کرده و از خوردن شیر پاستوریزه نشده یا مصرف گوشت خام یا محصولات حیوانی که خوب پخته نشده است نیز پرهیز نمایند.
- از مصرف غذاهای پخته شده ای که در محیط باز یا خارج از یخچال نگهداری می شوند خودداری نمایند.
- از خوابیدن در فضاهای باز خودداری نموده و درصورت نیاز از پمادهای دفع کننده پشه استفاده نمایند.