نشست شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت برگزار و تازه ترین جزییات در خصوص پیش ثبت نام حج تمتع 1404 و همچنین سفرهای عمره مفرده اعلام شد.
در نشستی که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، معاون امور حج و عمره این سازمان با بیان اینکه از پنجم آذر تا شب گذشته بیش از ۱۲۲۰۰ نفر ثبتنام مقدماتی (پیش ثبت نام) برای تشرف به حج تمتع سال ۱۴۰۴ را انجام داده اند گفت: پیش ثبتنام از دارندگان قبوض ودیعهگذاری شهریور 1386 از امروز آغاز می شود و به ترتیب تا تکمیل ظرفیت اولویت های بعدی اعلام خواهد شد.
غلامرضا رضایی با ارائه آماری از میزان استقبال از ثبت نام حج آینده در استان های مختلف، از پُر شدن ظرفیت سفرهای عمره تا یک ماه آینده خبر داد و به برنامه ریزی و بسترسازی برای افزایش سفرهای عمره اشاره کرد.
وی گفت: تاکنون حدود 92 هزار عمره گزار واریز وجه داشتند و آماراعزام هم به مرز 66 هزارنفر رسیده است و با تلاش صورت گرفته افزایش چندانی را درهزینه سفرماههای رجب و شعبان نخواهیم داشت.
نصراله فرهمند مدیرعامل شرکت عمره سعادت هم در ادامه به برنامه های این مجموعه برای انتقال زائران عمره با استفاده از شرکت های هواپیمایی خارجی اشاره کرد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم تصریح کرد: آنچه که به صرفه و صلاح زائر است و به صرفه جویی هم منجر شود در سفرهای حج و عمره همواره مورد توجه خدمتگزاران زائران بوده است.
اعزام های عمره دانشجویی و دانش آموزی و تاکید بر افزایش تعداد عمره گزاران در سال آینده از دیگر محورهای مورد بحث در این نشست بود و پس از ارائه نقطه نظرات رئیس سازمان حج و زیارت و دست اندرکاران سفرهای عمره، حجت الاسلام والمسلمین نواب خواستار مطالعه و اعلام نظر کارشناسی در این موارد شد و تاکید کرد: افزایش عمره گزاران با توجه به امکانات و مصالح کشور به هر تعداد که ممکن است پیگیری شود.
این جلسه با گزارش دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در خصوص افزایش مراجعات زائران به درمانگاههای این مرکز در مدینه و مکه و خرید داروی مورد نیاز این مرکز از کشور میزبان برای ارائه خدمات مطلوب تر پزشکی و درمانی ادامه یافت و اسماعیل رستمی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت هم به نحوه انتخاب شرکت های بیمه در موسم های حج و عمره و اعزام های عتبات عالیات و اربعین اشاره کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت هم پیشنهاد کرد از این پس در انعقاد قرارداد بیمه تجمیع فعالیت ها درحج، عمره، عتبات و اربعین با یک شرکت بیمه مورد توجه قرار گرفته و تنها از شرکت های توانمند درفراخوان مناقصه دعوت بعمل آید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم لزوم توجه به داشتن توانایی، انگیزه و کارنامه خوب در شرکت های بیمه گذار در ارائه خدمات به زائران را یادآور شد و تاکید کرد: انعقاد قرارداد باید در زمان مناسب انجام شود تا فعالیت های مجموعه حج و زیارت را در برگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین خواستار استفاده ازفرصت عمره برای پشتیبانی از فعالیت ها در موسم حج شد و گفت: در فرصت باقیمانده درمواردی که امکان پذیر است سریعتر ساماندهی و برنامه ریزی صورت گیرد.
بر اساس این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این نشست در سخنانی ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت گفت و با اشاره به روایت " أبشری یا فَاطِمة إنّ المَهْدِیّ منک- بشارت بادا تو را ای فاطمه که مهدی از توست" از پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: ادامه نبوت و ولایت در این خانواده آن قدر برای رسول گرامی اسلام مهم بوده که به زهرای اطهرمی فرمایند از فرزندان شما، این عالم را از عدل وداد پُرخواهد کرد.