پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

همایش متمرکز توجیهی و آموزشی زائران حج تمتع استان آذربایجان شرقی برگزار شد.

همایش متمرکز توجیهی و آموزشی زائران حج تمتع استان آذربایجان شرقی برگزار شد.

همایش متمرکز آموزشی توجیهی زائران حج تمتع استان آذربایجان شرقی  روز یکشنبه (15 خردادماه) با حضور گسترده زائرین کاروانهای استان آذربایجان شرقی در مجموعه ورزشی شهرداری تبریز برگزار شد.

 

در ابتدای این همایش حضرت حجه الاسلام و المسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز با گرامیداشت دهه کرامت، وقیام 15 خرداد در سخنانی به آثار و برکات حج پرداخت.

 

آل هاشم از زائرین خواست رشد آگاهی و معرفت خود را افزایش دهند و با خانه خدا و تاریخ کهن و آشنایی با محل نزول وحی و آثار به جای مانده از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام و طبعا زنده شدن تاریخ اسلام و خاطرات تلخ و شیرین آن در جای جای مکه و مدینه، انسان را با مجموعه ای از اطلاعات وسیع آشنا می سازد و با دقت می توان گفت که یک دوره تاریخ اسلام عملاً مرور می شود. و امروزه می توان از طریق زیارت آنها و آشنا شدن با مقام و منزلت و مظلومیت آنان و استفاده از کلمات و سخنان گهربارشان، بر معرفت و معلومات خویش افزود.

 

امام جمعه تبریزدر ادامه از مهم ترین آثار عمل عبادی حج، به پاکیزگی از آلودگیها و گناهان اشاره کرد که این خود می تواند برکات بی شماری را در پی داشته باشد.

 

وی در خطاب به زائران بیت ا... الحرام گفت: هر فردی که از گناهان پاک گشت، یقینا در آخرت رستگار خواهد بود و بهشت جاویدان جایگاه او می گردد. حج هم اثر گناه زدایی دارد و هم پاداش گران سنگی به نام بهشت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: «الْحَجُّ الْمَبْرُورُ لَیْسَ لَهُ جَزَاءٌ إِلَّا الْجَنَّةُ؛ حج مقبول را پاداشی جز بهشت نیست.

 

وی گفت: بین عمل و ایمان و اعتقاد رابطه تنگاتنگی وجود دارد. هر چه اعمال نیک و خیر بیشتر شود، بر قدرت ایمان افزوده می گردد و بر عکس، اعمال ناشایست و انجام گناه ایمان را ضعیف و سست می کند. حج مجموعه اعمال و عباداتی است که شدیدا بر تقویت و اصلاح و افزایش ایمان تأثیر گذار است. به همین جهت، امام زین العابدین علیه السلام فرمود: «حِجُّوا وَ اَعْتَمِرُوا... یَصْلُحْ إِیمَانُکُمْ...؛ حج و عمره را به جا آوردید... تا ایمان شما اصلاح [و تقویت] شود.

 

نماینده محترم ولی فقیه در استان در ادامه  حج را مجموعه اعمالی دانست  که انسان را با توحید و یگانگی خدا و یاد او و همین طور با موحدان تاریخ و بندگان صالح و ذاکر خدا، یعنی انبیاء و اولیاء علیهم السلام و... آشنا می سازد. اتصال به توحید و مبدأ هستی و یاد خدا، باعث آرامش روحی و روانی انسان می شود. به راستی اگر به دقت ملاحظه شود، با تمام هجوم جمعیت و تراکم آن، گرمی هوا و سنگینی اعمال در لحظه بستن احرام و لبیک گفتن، حین طواف و در حال سعی بین صفا و مروه، در عرفات و منی و در همه جا آنچه از چهره حاجیان مشهود است، آرامش روحی و روانی و نشاط و شادی درونی غیر قابل وصف است.

 

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم در ادامه به تاثیر حج و رشد اخلاقی انسان آن اشاره کرد و گفت: از یک طرف، با ممنوعیت جدل و ناسزاگویی و... انسان را تمرین می دهد که برای همیشه از رذائل اخلاقی زبانی دوری جوید و از طرف دیگر، با ایجاد خشوع قلبی و تواضع درونی، تکبر و غرور و خود خواهی را که محور و عامل بسیاری از گناهان و رذائل اخلاقی است، از انسان دور می سازد.

 

وی از دیگر آثار اخلاقی و روانی حج، به دنیا گریزی اشاره کرد؛ همان دنیایی که محبت آن عامل تمام خطاها و گناهان است. حجّ خانه خدا می تواند محبت به دنیا و زرق و برق آن را کمرنگ و یا زائل کند.

 

وی افزود: مراسم حج بهترین فرصت برای توبه به درگاه خداوند است، در این ایام باید بازار و دنیا را کنار گذاشت و از فرصت حضور در سرزمین وحی استفاده کرد.

 

درپایان این همایش نیز آموزش مناسک حج توسط حجت الاسلام و المسلمین نوبری به صورت عملی و نمادین با حضور جمعی از زائران و کارگزاران حج  برگزار شد.

مدیر سایت امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط