ﺳﻪشنبه 13 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

امضای ۱۰ تفاهم‌نامه برای خدمت به حجاج/اعزام زائران به صورت هوایی به عراق و سوریه

امضای ۱۰ تفاهم‌نامه برای خدمت به حجاج/اعزام زائران به صورت هوایی به عراق و سوریه

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در جلسه شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری گفت: خدا را شاکر هستیم که هیأت مذاکره کننده حج ۹۹ به عربستان سفر کردند و این سفر با موفقیت انجام شد.

 

درخواست سهمیه مازاد ۲ هزار نفری برای حج ۹۹

در ادامه این جلسه علی‌رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت به عنوان رئیس هیأت مذاکره کننده حج ۹۹ از روند مذاکرات گزارشی ارائه کرد و اظهار داشت: با بررسی‌ها و پیش بینی‌های قبلی که در خصوص مذاکرات حج صورت گرفته بود، خوشبختانه توانستیم مذاکرات را موفقیت آمیز انجام دهیم.

وی از استقبال طرف عربستانی از طرح‌های ارائه شده از سوی هیأت مذاکره کننده حج جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: افزون بر امضای تفاهم نامه حج ۹۹ درباره تعداد زائران، تفاهم نامه‌های لازم را با بخش‌های مربوطه در عربستان انجام دادیم و همچنین با توجه به درخواست تشرف ایرانیان خارج از کشور، درمذاکرات رسمی موضوع اختصاص سهمیه‌ای برای حجاج ایرانی خارج از کشور طرح و طی نامه رسمی درخواست سهمیه مازاد ۲ هزار نفری برای این گروه از هموطنانمان به طرف عربستانی ارائه شد.

 

پیشنهاد بهره‌گیری از ظرفیت فرودگاه طائف در کنار فرودگاه‌های جده و مدینه

رشیدیان افزود: همچنین در راستای افزایش رفاه حال زائران ایرانی در جریان عملیات انتقال به عربستان ومدیریت و کاهش زمان اقامت آنان؛ برنامه زمانبندی مورد درخواست خود را ضمن طرح درمذاکرات به وزارت حج عربستان ارائه کردیم. موضوع به کارگیری ظرفیت دو شرکت هواپیمایی ماهان و قشم ایر در کنار هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در عملیات انتقال حجاج نیز محور گفتگوها قرار گرفت و درخواست مربوطه طی نامه رسمی تحویل طرف عربستانی شد.

وی گفت: همچنین با توجه به تراکم ترددها و ترافیک سنگین پروازهای حجاج در دو فرودگاه جده و مدینه موضوع بهره‌گیری از ظرفیت فرودگاه طائف در کنار فرودگاه‌های جده و مدینه هم پیگیری شد.

رئیس سازمان حج و زیارت از دیگر محورهای این مذاکرات را مباحث مربوط به ایام تشریق و خدمات رسانی به زائران در منا دانست و گفت: بحث دوطبقه کردن چادرهای اقامتی و سرویس‌های بهداشتی زائران ایرانی از دیگر مباحثی بود که در این رابطه هم وزیر حج عربستان اعلام کرد آنها هم به این ضرورت رسیده‌اند و قول مساعد داد انجام این پروژه با اولویت قطعه چادرهای زائران ایرانی انجام شود تا فضای بیشتر وبهتری برای اسکان زائران فراهم شود.

 

مراسم فرهنگی عبادی در هتل‌های محل اقامت حجاج ایرانی برگزار می‌شود/ امضای ۱۰ تفاهم‌نامه برای خدمت به حجاج

وی خاطر نشان کرد: از سویی با توجه به تعطیلی سفارت دو کشور، مذاکره پیرامون موضوع صدور ویزای زائران هم انجام و مقرر شد، روادید زائران ایرانی مشابه سال قبل به صورت الکترونیکی صادر شود. در این سفر همچنین در زمینه مسائل اجرایی حج ۹۹ با توجه به آسیب شناسی‌های انجام شده در کمیته‌های تخصصی۲۰ گانه؛ با موسسات زیرمجموعه وزارت حج عربستان مذاکره شد و حدود ۱۰ تفاهم‌نامه کلی در راستای خدمات رسانی مطلوب به حجاج کشورمان و ارتقای رفاه و آسایش آنان امضا شد.

رشیدیان در حوزه فرهنگی حج ۹۹، برگزاری مراسم و دعاها را از دیگر مباحث مهم خواند و گفت: طی این هماهنگی‌ها برنامه‌ها و مراسم فرهنگی و عبادی حجاج ما مطابق سال گذشته در محل‌های اقامت در مدینه، مکه، عرفات و منا به صورت منسجم برگزار می‌شود.

 

آمادگی عربستان برای برقراری عمره مفرده

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: راه اندازی عمره منوط به حل مسائل و حمایت‌های کنسولی ازعمره گذاران ایرانی است که از اصول جدی حفظ عزت، کرامت و امنیت زائران کشورمان به شمار می‌آید. به همین منظور در موضوع برقراری عمره طی مذاکراتی که با وزیر حج و عمره عربستان در دو مرحله انجام شد طرف عربستانی در خصوص مسائل اجرایی اعلام آمادگی کرد و خواستار شروع فعالیت بخش‌های اجرایی اعم از مسکن، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و... شد.

وی عنوان کرد: با توجه به حساسیت ما در موضوع حفظ عزت، کرامت، امنیت زائران ایرانی و حمایت‌های کنسولی لازم، موضوع استقرار کنسولگری جمهوری اسلامی و یا راه اندازی دفترحافظ منافع جمهوری اسلامی برای حمایت‌های مربوطه از اتباع عمره‌گذار ایرانی که شرط اولیه و اساسی ما برای راه اندازی مجدد عمره است؛ پیگیری شد.

 

مذاکرات پیگیری موضوع شهدای منا از طرف عربستانی انجام شد

 رشیدیان با بیان اینکه از جمله مباحثی که به صورت مستمر بعد از فاجعه منا محور مذاکرات ما بوده و هست، پیگیری موضوع شهدای منا است، گفت: در مذاکرات پیگیری موضوع شهدای منا از طرف عربستانی انجام و همچنین پیگیری حقوق باقیمانده شهدا و مصدومان حادثه مسجدالحرام هم دنبال شد.

در ادامه این جلسه محمدحسین رضایی و سید محمد حسینی از اعضای هیأت مذاکره کننده هر یک به صورت جداگانه دیدگاه‌های خود را درباره سفر به عربستان ارائه کردند و نتیجه این مذاکرات را در مقایسه با سال‌های گذشته بسیار موفقیت آمیز دانستند.

 

اعزام زائران ایرانی به صورت هوایی به عراق و سوریه انجام می شود

همچنین در این جلسه در خصوص آخرین تحولات عراق و سوریه مباحث مطرح شد و حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر امور عتبات عالیات در این خصوص گفت: همچنان اعزام زائران ایرانی به صورت هوایی به عراق انجام می‌گیرد و در مدت حدود یک ماه گذشته 58 گروه از زائران به عتبات عالیات سفر کرده‌اند.

وی افزود: در دی ماه هم اعزام زائران به عتبات عالیات طبق جدول تنظیم شده به صورت هوایی انجام خواهد شد و برای اعزام زائران به صورت زمینی جای نگرانی وجود ندارد؛ اما مرجع تصمیم گیر در این خصوص شورای عالی امنیت ملی است که پس از موافقت آن‌ها این اعزام‌ها را انجام خواهیم داد.

رحمانی همچنین در خصوص اعزام زائران به سوریه گفت: اعزام زائران ایرانی از طریق سازمان حج و زیارت به سوریه با هدف زیارت بارگاه منور حرم مطهر حضرت رقیه (س) و حضرت زینب کبری (س) آغاز شده و زائران در قالب بسته‌های سه و چهار روزه به صورت هوایی به دمشق سفر می‌کنند.

مدیر سایت امتیاز به خبر :