پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

60 درصد هزینه سفر حج مربوط به اسکان است/ نحوه اقامت زائران در هتل‌ها

60 درصد هزینه سفر حج مربوط به اسکان است/ نحوه اقامت زائران در هتل‌ها
سطح و درجه هتل‌ها به لحاظ کیفیت در مکه و مدینه بسیار متفاوت است، بر همین اساس حدود 60 درصد هزینه سفر حج مربوط به اسکان است، یعنی نوع هتل تأثیر زیادی بر میزان هزینه حج دارد و همین امر موجب تفاوت قیمت‌های هر کاروان می&zwnj...

در مراسم حج تمتع به دلیل تعداد زیاد زائران خانه خدا از کشورهای مختلف، اسکان در هتل‌ها فشرده‌تر از زمان عادی است.

همه ساله با توجه به حضور تعداد کثیری از مسلمانان در موسم حج از سراسر جهان در عربستان، نمایندگان کشورمان در زمان‌های مختلف با مسؤولان عربستان وارد مذاکره می‌شوند تا هتل‌های مناسبی برای زائران خانه خدا اجاره و به سطح خدمات و تعهداتی که به حجاج خود دارند، عمل کنند.

اختصاص چهار مترمربع برای اقامت هر فرد در ایام حج

با توجه به اینکه تمامی هتل‌ها در مدینه در منطقه مرکزی و اطراف مسجدالنبی (ص) قرار دارند و از چهار سال گذشته برای طرح توسعه، بخش زیادی از هتل‌های منطقه مرکزی تخریب شده اما جایگزینی برای آن‌ها احداث نشده است، هتل‌ها محدودتر و شرایط اسکان در مدینه فشرده‌تر و گاهی با کیفیت پایین‌تر از مکه است که این امر برای زائران مدینه‌بعد که مدت بیشتری در مدینه مستقر هستند، بیشتر حس می‌شود. بر همین اساس امسال زائران حداکثر 6 روز در مدینه اقامت دارند.

 

 

علاوه بر این، ساختمان‌سازی در شهرهای مکه و مدینه یکسان نیست و در نظام مهندسی و ساختمان‌سازی شهر مکه مکرمه طبق تعلیمات سعودی و دستور شهرداری باید تمامی ساختمان‌ها در حدود 5 طبقه فضای اضافی جهت ایجاد پارکینگ، نمازخانه، رستوران و خدمات در نظر بگیرند اما در مدینه منوره فقط یک طبقه به عنوان میزانیه در ساختمان‌ها در نظر گرفته و از همین طبقه به عنوان غذاخوری حجاج استفاده می‌شود.

بر اساس استانداردها و ضوابط عربستان ظرفیت اتاق‌ها در ایام حج 3 تا 5 نفره است و چهار مترمربع برای اقامت هر فرد اختصاص می‌یابد، به طوری که یک اتاق 16 متری برای 4 نفر و 20 متری برای 5 نفر است که البته در محاسبات کل فضای طبقات را در نظر می‌گیرند نه فقط یک اتاق.

60 درصد هزینه سفر حج مربوط به اسکان است

سطح و درجه هتل‌ها به لحاظ کیفیت بسیار متفاوت است، به همین دلیل هزینه‌هایی که حاجیان برای هر هتل می‌پردازند نیز با هم فرق دارد. البته هتل‌های موجود در عربستان حتی هتل‌های مشهور و زنجیره‌ای با استانداردهای بین‌المللی هتلی مطابقت ندارند و بر اساس شرایط زیارتی گروه‌بندی می‌شوند.

 

 

حدود 60 درصد هزینه سفر حج مربوط به اسکان است، یعنی نوع هتل تأثیر زیادی بر میزان هزینه حج دارد و همین امر موجب تفاوت قیمت‌های هر کاروان می‌شود. بر همین اساس، بخش اعظمی از تفاوت قیمت کاروان‌ها به دلیل هزینه هتل‌های محل اسقرار است.

همچنین با توجه به بالابودن هزینه هتل‌ها، امکان اختصاص اتاق به صورت خانوادگی برای زائران خانه خدا وجود ندارد اما بر اساس تصمیم سازمان حج و زیارت، کاروان‌ها از یک شهر و استان ترجیحاً در یک هتل اقامت دارند.

 

 

علت تفاوت قیمت کاروان‌هایی که در هتل‌های مشابه اقامت دارند

با این وجود، گاهی حجاج چند کاروان که در یک هتل اقامت دارند متوجه اختلاف هزینه‌های پرداختی شده و این امر موجب گله‌مندی زائرانی که مبالغ بیشتری پرداخت کردند، می‌شود.

به طور حتم اقامت در هتل مشابه به معنای یکسان بودن هزینه‌ها نیست، چرا که زائران ممکن است در مکه یا مدینه در هتل متفاوتی اقامت داشته باشند یا از امکانات متنوعی استفاده کنند.

مدیر سایت امتیاز به خبر :