دسترسي به سابقه معاينات پيش از اعزام زائران فراهم شود
خدمترساني پزشكي به زائران در قالب "مطب مجموعه"ها، از ويژگيهاي مهم حج سال 92 است. امسال براي نخستين بار، خدمترساني درماني به زائران، در قالب پزشك مجموعه انجام ميشود. خبرنگار ستاد اطلاع رساني ...
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، پزشكان مجموعهها، دسترسي نداشتن به سابقه معاينات پيش از اعزام زائران و نيز سامانهاي كه شرح معاينات پزشكي قبل از اعزام زائران در آن درج شده باشد، از مهمترين مشكلات طرح پزشك مجموعه برشمردند.
دكتر سيد محمدمهدي سليمانزاده موسوي، پزشك مستقر در اقامتگاه "مدينه هارموني" در آسيبشناسي طرح پزشك مجموعه گفت: قرار بود هر پزشكي كه به حج اعزام ميشود 250 زائر را در شهر خود معاينه كند و در عربستان نيز دستكم وي همراه زائران يكي از كاروانهايي باشد كه در ايران معاينه كرده است. چون پزشكي كه معاينات قبل از اعزام يك گروه از زائران را انجام ميدهد، با زائراني كه به بيماريهاي حساس و پرخطر دچار هستند، آشنا شده و بهتر است در طول سفر، همراه آنان باشد.
سليمان زاده موسوي افزود: با اجرا شدن طرح پزشك مجموعه در حج سال 92، متاسفانه با زائراني كه معاينات قبل از اعزامشان را در ايران انجام دادهايم همراه نيستيم و از طرفي به سابقه معاينات پزشكي زائراني كه بايد در طول موسم در خدمتشان باشيم هم دسترسي نداريم. مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر، قبل از سفر درخواست كرد تا پزشكان مجموعهها، لپتاپ خود را به همراه بياورند و پس از حضور در عربستان، درخواست اينترنت در محل استقرارشان دهند تا به سامانهاي كه شرح معاينات پزشكي قبل از اعزام كليه زائران در آن درج ميشود، دسترسي پيدا كنند. متاسفانه اين موضوع عملياتي نشده و دسترسي به اين سامانه قطع است.
سليمانزاده موسوي در عين حال، اجرايي شدن طرح پزشك مجموعه را مايه ارتقاي دسترسي زائران به پزشك دانست و گفت: در طرح پزشك مجموعه قرار شده كه هر پزشك مجموعه، 8 ساعت شيفت دهد، 8 ساعت گوش به زنگ باشد و 8 ساعت هم در دسترس باشد.
بنابراين دائماً آماده هستيم و زائر همواره در اقامتگاه محل استقرار خود به پزشك دسترسي دارد. در زماني كه طرح پزشك كاروان اجرا ميشد، يك پزشك براي يك كاروان فعاليت ميكرد و شب و روز بايد منتظر زائر ميبود و اگر ميخواست دقايقي را براي زيارت برود، پزشك ديگري نبود كه جايگزين خود نمايد اما با اجراي طرح پزشك مجموعه، چند پزشك در مجموعه هستند كه جايگزين همديگر ميشوند، لذا زائر حتي يك دقيقه هم بدون خدمات پزشكي نميماند.
دكتر مريم احمدي، متخصص زنان، از پزشكاني است كه با طرح پزشك مجموعه همكاري ميكند. او نيز مي گويد: با توجه به اينكه مطبهاي پزشك مجموعه، به لحاظ دارويي مجهز هستند، به نظر ميرسد مصرف دارويي در حج 92 نسبت به سال قبل افزايش پيدا كند؛ البته اين را بايد در پايان حج ارزيابي كنيم.
دكتر احمدي نيز عدم دسترسي پزشك مجموعه به اطلاعات معاينات پزشكي قبل از اعزام زائران را به عنوان بزرگترين مشكل در طرح پزشك مجموعه امسال قلمداد كرد و يادآور شد: زماني كه طرح پزشك كاروان اجرا ميشد، قبل از اعزام با تك تك زائران آشنايي پيدا ميكرديم اما الآن با هيچ كدام از زائران مجموعهاي كه در آن مستقر هستيم آشنايي قبلي نداريم و به شرح حالي از معاينات پزشكي قبل از اعزام آنها هم دسترسي نداريم.
اين متخصص زنان ميافزايد: اگر پزشكي كه معاينات قبل از اعزام زائران يك كاروان در ايران را انجام ميدهد، بتواند در عربستان نيز با همان كاروان در يك مجموعه مستقر شود، كارايي طرح پزشك مجموعه نسبت به پزشك كاروان، افزايش مييابد.
وي به حضور يك پزشك زن در مجموعههايي كه بيش از سه پزشك در آنها مشغول هستند اشاره كرد و گفت: در زماني كه طرح پزشك كاروان اجرا ميشد، كليه پزشكان كاروانها بدون استثناء مرد بودند. بنابراين اگر در كارواني يك زائر زن از نظر تزريقات، وصل نمودن سرم يا بيماريهاي خاص زنان دچار مشكل ميشد، پزشك كاروان در عمل نميتوانست كاري برايش انجام دهد اما با اجرايي شدن طرح پزشك مجموعه، در هر مجموعهاي كه بيش از سه پزشك در آن مستقر هستند، يك پزشك زن در نظر گرفته شده است.