یکشنبه 26 خرداد 1398
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

بازديد نماينده ولي فقيه از آشپزخانه هاي زین و دخیل مدينه/تصاویر

بازديد نماينده ولي فقيه از آشپزخانه هاي زین و دخیل مدينه/تصاویر
گرماي هوا اين روزها در مدينه منوره به حدود 40 درجه سانتيگراد مي رسد اما براي خدمتگزاران ضيوف الرحمن كه در آشپزخانه هاي "‌زين " و "‌دخيل "‌ در كنار ديگ هاي بزرگ ؛ كار طبخ غذا براي زايران كشورمان د...

كاركنان ايراني آشپزخانه هاي زين ودخيل روز دوشنبه ميزبان ؛حجت الاسلام و المسلمين سيد علي قاضي عسكر ‌نماينده ولي فقيه و سرپرست زايران ايراني خانه خدا و حميد محمدي رييس سازمان حج و زيارت و شماري از مسئولان و دست اندركاران حج بود.

هنوز ساعتي از طلوع آفتاب در مدينه منوره نگذشته بود كه آقاي قاضي عسكر و رييس سازمان حج و زيارت براي بازديد از روند تهيه و پخت غذا براي زايران كشورمان راهي آشپزخانه "‌زين " شدند.

پس از عبور از خيابان هاي اصلي شهر ؛ خودرو حامل هيات حج و زيارت ؛ وارد محله اي قديمي شد كه نخلستان هاي زيباي آن منظره اي چشم نواز در برابر ديدگان رهگذران خلق كرده بود.

نخل هايي قديمي و تنومند كه اين روزها شاهد جنب و جوش ؛‌ دست اندركاران ايراني آشپزخانه زين براي خدمت گذاري به زايران كشورمان است .

ورود نماينده ولي فقيه وسرپرست زايران ايراني به محوطه اصلي اشپزخانه با صداي صلوات كاركنان توام مي شود . صلواتي از سر اخلاص و ارادت به ساحت مقدس نبي مكرم اسلام و امير المومنين علي عليه السلام.

حجت الاسلام قاضي عسكر از همه بخش هاي آشپزخانه "‌زين " شامل ؛ بخش آماده سازي ؛‌طبخ غذا ؛‌ سردخانه نگهداري مواد پروتيني ؛‌ انبار و تداركات مركزي بازديد كرد و با توضيحات مسئولان و كاركنان هر بخش در جريان ريز فعاليت ها قرار گرفت.

بهداشت و نظافت آشپزخانه و استفاده از مواد اوليه مرغوب و صدالبته آشپزهاي مجرب ايراني ؛ غذايي سالم و لذيذ را براي ميهمانان رسول الله آماده مي كنند و چه بي ادعا و تكلف عاشقانه در هوايي گرم همه مساعي خود رابراي تهيه غذايي با كيفيت عالي براي زايران بكار مي گيرند.

حسين صمدي مدير آشپزخانه "‌زين "‌ به همراه ديگر همكاران خود كه همگي از شهر علم و اجتهاد يعني قم مقدسه به مدينه آمده اند ؛ از نماينده ولي فقيه و هيات همراه استقبال كردند.

وي در بخش هاي مختلف گزارشي از روند تهيه غذا در اين آشپزخانه صنعتي به اطلاع هيات بازديد كننده رساند و گفت : مجموعا 32 نفر از بهترين آشپزهاي استان قم ؛ در اين مجموعه در خدمت زايران ايراني هستند.

به گفته وي ؛‌ " اكنون روزانه در هر وعده غذايي حدود 7 هزار پرس غذا آماده مي شود كه در روزهاي آينده اين رقم به 10 هزار پرس در هر وعده غذايي قابل افزايش است."

وي اطمينان داد كه غذاي طبخ شده در آشپزخانه هاي مركزي در مدينه منوره كاملا بهداشتي و زير نظر مهندسين بهداشت و تغذيه آماده مي شود لذا زايران با اطمينان خاطر طعامي با ذائقه ايراني را در جوار مرقد نبي مكرم اسلام نوش جان كنند.

خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره در حاشيه اين بازديد از مدير اين مجموعه درباره حال و هواي آشپزها سئوال كرد.

وي جواب داد :‌خدا را شكر كه چشمان ما به مدينه النبي و روضه منوره روشن شد و اينجا همه عاشقانه سر از پا براي خدمت رساني بيشتر نمي شناسند.

وي گفت :‌هرچند بيشتر وقت آشپزها يعني از ساعت 4 بامداد تا 10 شب در آشپزخانه سپري مي شود اما هنگاميكه امكان تشرف به حرم نبوي و تنفس در فضاي معنوي مسجدالنبي براي آنان فراهم مي شود ؛ همه خستگي ها از تن بدر مي رود.

او گفت كه صبح ها با دعاي فرج و سلامتي امام زمان (عج) كار را شروع مي كنيم و در حين كار نيز از روضه حضرت زهرا (س) ؛ سلام بر محضر اميرالمومنين علي (ع) و ائمه معصومين و برگزاري نمازجماعت نيز غافل نمي شويم.

يكي از ناظران با دستگاه كوچكي (‌ترمومتر )‌كه در دست دارد ؛ دماي هر بخش را مي سنجد و مي گويد دماي سالن ها مي بايست متفاوت باشد از اين رو مدام هوا چك مي شود تا استاندارد لازم رعايت شده باشد.

حجت الاسلام قاضي عسكر نماينده ولي فقيه و سرپرست زايران ايراني خطاب به دست اندركاران آشپزخانه زين گفت : امسال بحمدالله زايران از كيفيت و تنوع غذاها ابراز رضايت مي كنند و انشاالله همه شما در اجر زيارت زايران شريك خواهيد بود.

سپس آقايان بلافاصله راهي آشپزخانه "‌دخيل " شدند.
آشپزخانه صنعتي و مكانيزه دخيل نيز اين روزها در هر وعده غذايي 5 هزار پرس غذا براي زايران ايراني آماده مي كند .

" علي اكبر محمد زاده " مدير آشپزخانه كه همه 26 پرسنل آن از سرآشپزها و آشپزهاي استان اذربايجان شرقي است ؛ گزارشي از روند فعاليت در اين مجموعه به اطلاع نماينده ولي فقيه و سرپرست زايران ايراني خانه خدا مي رساند.

او گفت كه متناسب با تعداد زايران ؛ ظرفيت پخت غذا در اين مجموعه نيز متغير است و مشكلي به لحاظ آماده سازي غذا براي هر تعداد از زايران كشورمان كه وارد مدينه منوره مي شوند ؛ وجود ندارد.

در هر بخشي كه اقاي قاضي عسكر براي بازديد وارد آن مي شود ؛ صداي صلوات به نشانه خيرمقدم از كاركنان فضا را معطر مي سازد. به راستي كه ذكرو دعايي مستجابتر از صلوات نيست.

نماينده ولي فقيه بر موضوع نظارت بر بهداشت و كيفيت غذا تاكيد مي كند و به گفته مسئول اين آشپزخانه ؛ يك "‌مهندس بهداشت " بر همه مراحل از ورود مواد اوليه تا آماده سازي و پخت نظارت كامل دارد.

يكي از آشپزها از اشتياق و علاقه همكارانش براي خدمت به زايران مي گويد ؛ "‌شوق زيارت و خدمت رساني به زايران باعث شده كه همه ما و همه كاركنان آشپزخانه همه هم و غم خود را براي ابراز رضايت از كيفيت غذا از سوي زايران بكارگيريم."

به گفته مسئولان ؛‌ حدود 5 تا 8 درصد از غذاهايي كه آماده مي گردد ؛ رژيمي است و براساس اعلام نياز از سوي كاروان ها ؛‌به تعداد مورد نياز غذاي رژيمي در اختيار كاروان ها قرار مي گيرد.

بازديد نماينده ولي فقيه و سرپرست زايران كشورمان و آقاي حميد محمدي رييس سازمان حج و زيارت از آشپزخانه هاي مكانيزه و صنعتي " زين "‌و "‌دخيل " با امضاي دفتر يادبود از سوي حجت الاسلام قاضي عسكر پايان يافت .

نماينده ولي فقيه در دفتر يادبود نوشت : "‌خداوند متعال را شاكر و سپاسگزام كه بارديگر توفيق تشرف حجاج ايراني را به حرمين شريفين فراهم ساخت . اخوان دخيل در چندسال گذشته خدمات شايسته اي به حجاج ارائه داده اند و از خداوند براي همه كسانيكه به ضيوف الرحمن خدمت مي كنند ؛ آرزوي توفيق دارم.

مدیر سایت امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

ارسال نظرات

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.