روابط ريشهدار تاريخي بين ايران و عراق برقرار است
- 19 فروردین 1394
- 09:40
- عمومی
- 0 دیدگاه
-
حضرت آيت الله خامنهاي به وضعيت عراق اشاره كردند و با اشاره به كمك ايران به مردم عراق براي جلوگيري از تسلط تروريستها، افزودند: ايران در عراق حضور نظامي ندارد، اما روابط تاريخي، ريشهدار و بسيار نزديكي بين دو ملت ايران و ...
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر امروز (سه شنبه) در ديدار آقاي رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري تركيه، تحول عظيم «بيداري عمومي اسلامي» را علت اصلي نگراني دشمنان اسلام خواندند و با اشاره به طراحيهاي متقابل دشمنان براي مواجهه با اين حادثه بزرگ، تأكيد كردند: امروز امريكا و صهيونيستها از اختلافات داخلي برخي كشورهاي اسلامي خوشحال هستند و راه حل اين مشكلات، همكاري كشورهاي اسلامي و انجام اقدامات عملي مناسب و سازنده است.
حضرت آيت الله خامنهاي در اين ديدار با اشاره به منافع و مصالح مشترك ايران و تركيه از تقويت روابط، خاطرنشان كردند: قدرت هر يك از كشورهاي مسلمان در دنياي اسلام، در واقع قدرت امت اسلامي است و سياست كلي جمهوري اسلامي ايران اين است كه كشورهاي اسلامي يكديگر را تقويت و از تضعيف هم خودداري كنند، و تقويت روابط ايران و تركيه نيز به تحقق همين هدف كمك ميكند.
رهبر انقلاب افزودند: تأكيد هميشگي ما اين است كه كشورهاي اسلامي از اعتماد به غرب و امريكا بهرهاي نميبرند، و امروز نيز همه به روشني، نتيجه اقدامات غرب در منطقه را كه به ضرر اسلام و منطقه است، ميبينند.
ايشان با اشاره به تحولات برخي كشورهاي منطقه و فعاليتهاي وحشيانه گروههاي تروريستي در عراق و سوريه، گفتند: اگر كسي دست پنهان دشمن را در اين قضايا نبيند، خود را فريب داده است.
حضرت آيت الله خامنهاي در تأييد اين واقعيت، به خوشحالي امريكا و صهيونيستها از وضعيت منطقه اشاره كردند و افزودند: صهيونيستها و بسياري از دولتهاي غربي و بيش از همه امريكا، از اين قضايا خشنودند و تصميم ندارند، مسئله داعش را تمام كنند.
رهبر انقلاب در ادامه با يادآوري برخي نمونهها از وحشيگريهاي كمنظير داعش، و همچنين قصد اوليه اين گروه تروريستي براي تسلط بر بغداد، اين سوال اساسي را مطرح كردند كه چه كساني اين جريانها را پشتيباني مالي و تسليحاتي ميكنند؟
ايشان افزودند: بيگانهها قطعاً نميخواهند اين مسائل حل شود، بنابراين، اين كشورهاي اسلامي هستند كه بايد براي حل اين مشكلات تصميم بگيرند، ولي متأسفانه تصميم جمعي مناسب و سازندهاي گرفته نميشود.
حضرت آيت الله خامنهاي، در ادامه، قضاياي يمن را يك نمونه ديگر از مشكلات جديد دنياي اسلام خواندند و در خصوص راه حل بحران يمن، تأكيد كردند: موضع جمهوري اسلامي در خصوص تمام كشورها از جمله يمن، مخالفت با دخالت خارجي است، بنابراين، از نظر ما راه حل بحران يمن نيز توقف حملات و دخالت خارجي عليه مردم اين كشور است، و اين، يمنيها هستند كه بايد براي آينده كشورشان تصميمگيري كنند.
رهبر انقلاب حادثه عظيم «بيداري عمومي اسلامي» و عطش ملتها براي اسلام را، علت اصلي حساسيت دشمنان خواندند و گفتند: در مقابل اين بيداري، دشمنان اسلام، ضد حمله خود را مدتهاست آغاز كردهاند و واقعيت تأسفبار اين است كه برخي از حكومتهاي اسلامي نيز خيانت ميكنند و پول و امكانات خود را در خدمت دشمن قرار ميدهند.
حضرت آيت الله خامنهاي سپس به وضعيت عراق اشاره كردند و با اشاره به كمك ايران به مردم عراق براي جلوگيري از تسلط تروريستها، افزودند: ايران در عراق حضور نظامي ندارد، اما روابط تاريخي، ريشهدار و بسيار نزديكي بين دو ملت ايران و عراق برقرار است.
رهبر انقلاب با آرزوي شوكت و عزت روزافزون براي دنياي اسلام، بر آمادگي ايران براي تبادل نظر و همفكري براي حل مسائل منطقه تأكيد كردند.
در اين ديدار كه آقاي روحاني رئيسجمهور نيز حضور داشت، آقاي رجب طيب اردوغان رييسجمهوري تركيه با اشاره به مذاكرات خود در تهران، گفت: در اين سفر مسائل دو جانبه را مورد بررسي قرار داديم و در خصوص روابط سياسي، اقتصادي و همچنين مسائل منطقه گفتگو كرديم.
وي به روابط تهران و آنكارا در حوزه انرژي اشاره و خاطرنشان كرد: شوراي همكاري اقتصادي ايران و تركيه تشكيل شده و به وزيران خود دستور داده ايم كه كارها را دنبال كنند، تا با فعاليت بيشتر، انتظاراتي نظير افزايش مبادلات اقتصادي به سطح ۳۰ ميليارد دلار محقق شود.
رييسجمهور تركيه با تاكيد بر لزوم حل مسائل و مشكلات دنياي اسلام در درون آن و بدون دخالت غرب، گفت: مشكلات زيادي در منطقه وجود دارد كه بايد با كمك يكديگر، آنها راحل كنيم و نبايد براي حل اين مسائل منتظر غرب ماند.
رييسجمهور تركيه، همچنين با بيان اينكه جنايتهاي گروه تروريستي داعش را محكوم ميكند، تأكيد كرد: من داعش را مسلمان نميدانم و عليه آن نيز موضعگيري كردهام.