جمعه 02 آذر 1403
EN

خبرگزاری حج و زیارت آذربایجان شرقی

مشاهده خبر

۱،۵ تا ۲ میلیون به زائران حج برگردانده می‌شود

۱،۵ تا ۲ میلیون به زائران حج برگردانده می‌شود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: در زمینه قیمت‌های حج امسال جلساتی را با دیوان محاسبات اداری داشتیم و موفق شدیم قیمت‌های حج امسال را کاهش دهیم و در مجموع می‌توانیم بین یک‌ونیم تا دو میلیون تومان به مردم...

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر که امروز در همایش حج تمتع امسال در بین بیش از 11 هزار زائر تهرانی در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی سخن می‌گفت با بیان این‌که متأسفانه در یک سال گذشته، مسائلی اتفاق افتاد که واکنش بیرونی نسبت به آن‌ها خوب نبود، افزود:

در سال‌های گذشته، تلاش ما این بود که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با تمام وجود در خدمت مردم باشند و هیچ شأنی به‌جز خدمت‌گزاری برای خود قائل نیستیم، چراکه براساس نظر امام راحل و مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت یک سازمان انتفاعی نیست و نباید سودی از زائر بگیرد و باید تلاش کند قیمت‌ها را براساس قیمت تمام‌شده اعلام کند.

وی در ادامه در خصوص قیمت‌های حج امسال تأکید کرد: در محضر شما زائران شهادت می‌دهم، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت کارکنان شریفی دارند که حقوق و مزایای کمتری نسبت به کارکنان سایر دستگاه‌ها دارند، ولی امسال مسائلی مانند افزایش قیمت ارز رخ داد که باعث شد قیمت‌ها افزایش زیادی داشته باشد و سبب رنجش خاطر زائران شد و باید بگویم من هم مانند شما زائران از این موضوع رنج می‌برم ولی چون این بخش دست ما نبود نمی‌توانستیم کاری کنیم.

عدم حضور کارشناسان بعثه در قیمت‌گذاری حج امسال

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر گفت: کارشناسان بعثه برخلاف گذشته، در قیمت‌گذاری حج حضور نداشتند، شاید حدود سه‌ماه پیش، این موضوع به من اعلام شد و در جلسه‌ای با برخی مسئولان سازمان حج گفتم که به نظر کارشناسان ما، می‌توان قیمت‌ها را کاهش داد، ولی مقاومت شد. بنابراین تلاش کردیم از خبره‌ترین افراد، یعنی رؤسای سه دوره در این سازمان و کارشناسان بعثه و حج و زیارت برای بررسی ریز قیمت‌ها استفاده و تا حد امکان صرفه‌جویی کنیم تا هزینه‌ها کاهش یابد.

کاهش 900 هزار تومانی قیمت‌های حج از محل صرفه‌جویی‌ها

وی تصریح کرد: دیروز در آخرین جلسه اعلام شد، از محل تخفیف‌ها و صرفه‌جویی‌ها می‌توان 900هزار تومان از قیمت‌ها کم کرد و به زائران بازگرداند. این عدد برای من قابل قبول بود، چون بیشتر از این نمی‌توانستیم کاری کنیم و سازمان حج هم هیچ انتفاعی ندارد و تمام هزینه‌ها نیز ارزی پرداخت می‌شود.

نماینده‌ ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص حذف سهمیه‌های عمره نیز گفت: در سال گذشته، خیلی این موضوع سر زبان‌ها بود و عده‌ای فکر کردند این سازمان هر کسی را می‌خواهد به حج می‌فرستد. اصلا این درست نیست، وظیفه دارم از کارکنان این سازمان دفاع کنم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: شورای عالی حج در دولت نهم و دهم مصوبه‌ای داشت که طبق آن، 10 تا 12 درصد از تعداد زائران عمره در اختیار نهادها و ارگان‌های مختلف قرار گیرد بر همین اساس، به‌شکل قانونی این سهمیه توزیع شد و شخصی هم در آن نقش نداشت. و بنده به‌عنوان نماینده‌ ولی فقیه در امور حج، یک سهمیه هم نداشته‌ام و ندارم و هیچ‌وقت هم نخواسته‌ام یک نفر از خویشان و نزدیکان خود را از طریق استفاده از سهمیه‌ها به حج بفرستم.

6 میلیون نفر باید 10 سال در نوبت عمره بمانند

حجت‌الاسلام قاضی عسکر افزود:در جلسه‌ شورای عالی حج اعلام کردم که از‌ تبعیض در اعزام زائران به حج رنج می‌برم و با شیوه ثبت نام‌ها در آن زمان مخالفت کردم که قبول نکردند و می‌خواستند نقدینگی را جمع کنند و به این ترتیب جمعیت زیادی ثبت‌ نام کردند و 800 هزار تومان پیش‌پرداخت کردند و حالا بیش از شش‌میلیون نفر باید 10 سال در نوبت عمره بمانند.

سهمیه زوج‌های جوان امسال قطع شده بود

وی ادامه داد: در جلسه‌ شورای عالی حج اعلام کردم نباید کسی خارج از نوبت به عمره و حج برود، از ما طرح خواستند، هدفمندی‌ سهمیه‌های عمره را با موضوع سهمیه‌ جانبازان، خانواده‌های شهدا و زوج‌های جوان که امسال قطع شد، مطرح کردیم که در شورا مصوب شد به این ترتیب عمل شود ولی در اجرا این اتفاق نیفتاد.

چرا سازمان حج و زیارت باید نقدینگی را در بانک‌ها زیاد کند؟!

سرپرست حجاج ایرانی درباره‌ ودیعه‌های عمره گزاران در بانک‌ها و سودی که بانک‌ها از محل آن عایدشان می‌شود گفت: دو سال پیش در همایش «حج و اقتصاد» طرحی را اعلام کردیم که هدف از آن توجیه برای سرمایه‌گذاری گردش مالی بالای این حوزه بود و همان زمان اعلام کردیم که سود بانک‌ها برای سپرده‌های حج و عمره واقعی نیست و ما هم هیچ نقشی در جمع‌آوری نقدینگی مردم و افزایش پول بانک‌ها نداریم و چرا سازمان حج و زیارت باید نقدینگی بانک‌ها را افزایش دهد، ما به‌عنوان نماینده‌ ولی فقیه باید مدافع حقوق زائر باشیم.

پیشنهاد بعثه مقام معظم رهبری برای سرمایه‌گذاری در نفت و پتروشیمی

وی افزود: وقتی طرح سرمایه‌گذاری داده شد، برخی فکر کردند ما می‌خواهیم وارد بازار دلالی شویم در حالی که سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری اصلا چنین قصدی را ندارند و طرحی که ما ارائه دادیم این بود که پول ثبت نام کنندگان به طور مستقیم در اختیار سازمان حج و زیارت قرار بگیرد و در صنایع بزرگی مانند پتروشیمی و نفت سرمایه‌گذاری شود و سود آن هم به‌شکل مستقیم به مردم برسد.

می‌توانیم بین یک‌ونیم تا دو میلیون تومان به مردم برگردانیم

سرپرست حجاج ایرانی خاطرنشان کرد: نامه‌ای را به مقام معظم رهبری نوشتم و مطلب را منعکس کردم‌، خدا شاهد است که دیدم رهبری چقدر دلسوز مردم هستند و پیگیر مشکل افزایش قیمت‌ها شدند و درخواست کردند قیمت‌ها کاهش یابد ما موضوع را جدی پیگیری کردیم و با دیوان محاسبات اداری نیز جلسه گذاشتیم.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر افزود: امروز هم نامه‌ای به رئیس سازمان حج و زیارت نوشتم که باید مبلغ دیگری را از بانک‌ها بگیریم و به این ترتیب، در مجموع می‌توانیم بین یک‌ونیم تا دو میلیون تومان به مردم برگردانیم که تا چند روز آینده، این موضوع را قطعی می‌کنیم و مطمئن باشید این اتفاق می‌افتد و ما تلاش می‌کنیم هیچ حقی از زائران پایمال نشود.

وی خاطرنشان کرد: خواستم شفاف‌سازی شود تا فکر نکنید کسی پولی خورده است. تلاش ما این بود که از محل تخفیف‌ها و صرفه‌جویی‌ها، پولی را به زائران برگردانیم.

مدیر سایت امتیاز به خبر :